KoosZon gelooft meer in kwaliteit dan in prijs ; je doet een investering voor op zijn minst de komende 30 jaar. Op al onze zonnepanelen zit een prestatiegarantie van 25 jaar. Ik zal even uitleggen wat dat inhoud, want in de markt hoor ik daar nog wel eens vreemde verhalen over: alle zonnepanelen degenereren (dat wil zeggen dat ze steeds minder gaan produceren naarmate ze ouder worden) als ze worden blootgesteld aan UV straling. Maar omdat het zonnepanelen zijn moeten ze wel zonlicht hebben, anders produceren ze niet! Voor de producent is de uitdaging dus om dit proces zo langzaam mogelijk te laten verlopen. De prestatiegarantie wil zeggen dat de productie van de panelen in de komende 25 jaar, gegarandeerd niet meer dan 10% terug zal lopen. Op de data sheets die wij bij onze offertes meeleveren staat altijd een grafiekje, van hoe het degeneratieproces verloopt. Zo weet je waar je de komende 25 jaar rekening mee moet houden.

De meeste panelen die wij installeren zijn van AEG, maar ook panelen van JA Solar of DMEGC zijn van een prima kwaliteit. Het grootste verschil zit hem niet in de panelen zelf, maar meer in het bedrijf dat er achter staat. De markt voor zonnepanelen is zeer dynamisch en voortdurend in beweging; er staan continue nieuwe bedrijven op en er gaan net zoveel bedrijven failliet. Omdat AEG groot is en zijn risico’s goed spreid, is het vrijwel zeker dat AEG over 25 jaar nog steeds bestaat, en dat geeft een meerwaarde. De garantie heeft immers weinig waarde als de fabriek tussentijds omvalt.

KoosZon betrekt zijn producten bij twee gerenommeerde importeurs/distributeurs, te weten Libra Energy (www.libra.energy.nl) en VDH-Solar (www.vdh-solar.nl). Neem gerust eens een kijkje op hun websites.