Over het project

  • Datum: Februari 2022

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)

Met de stijgende energieprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om te kiezen voor duurzame energie. Daarbij bestaat er de mogelijkheid om ook nog eens gebruik te maken van een Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE).

Als je de eigenaar bent van een koopwoning en deze woning is ook je hoofdverblijf dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor deze ISDE. Deze ISDE kan gebruikt worden voor een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet, de aanschaf van zonnepanelen en met 5 typen isolatiemaatregelen. Ook woningeigenaren die een warmtepomp en/of isolatiemaatregel na 31 december 2021 hebben geïnstalleerd of aangebracht kunnen vaak nog aanspraak maken op de hogere subsidiebedragen.

Om in aanmerking te komen voor de ISDE is het wel belangrijk dat je een stappenplan doorloopt. Hoe dat in zijn werking gaat, lees je op de webpagina van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier kun je ook een indicatie berekenen van de eventueel te ontvangen subsidie. Op deze pagina kun je de subsidie ook gelijk aanvragen. Neem gewoon eens een kijkje op deze pagina over de ISDE en kijk wat de mogelijkheden zijn en lees hier ook de antwoorden op de veel gestelde vragen.